nieuws 1 mei 2018

European Master in Law and Economics (EMLE) Midterm Meeting in Rotterdam

Op 15 en 16 februari 2018 heeft de EMLE Midterm Meeting plaatsgevonden met 225 participanten, waaronder 87 huidige studenten, 50 afgestudeerden, EMLE en ESL alumni, het bestuur van het EMLE programma en leden van het bestuur van de partners van het programma. Meer dan 40 nationaliteiten waren vertegenwoordigd tijdens de meeting.

Het programma vond hoofdzakelijke plaats in het onlangs gerenoveerde Sanders gebouw.
Donderdag hebben de huidige studenten in 6 parallel georganiseerde sessies kennis kunnen maken met hun begeleiders om de scriptieonderwerpen te bespreken. Op vrijdag heeft Professor Balkende de dag geopend in een college waarin hij toelichtte hoe de economische analyse van het recht werd toegepast in de Nederlandse politiek. In de volgende toespraken was dit jaar extra ruimte gecreëerd voor de participatie van (veelbelovende) onlangs afgestudeerden en jonge onderzoekers.

Aan de avond sessies, waaronder een presentatie van de winnaar van de ‘best student thesis from the graduating year 2016 – 2017’, waren dit jaar twee nieuwe sessie toegevoegd. Het eerste evenement was een interactieve sessie met een panel van zes geselecteerde professionals en studenten. De sessie werd gemodereerd door een EMLE-alumnus en gepresenteerd in een ‘college tour’ setting. In de tweede sessie presenteerden drie alumni hoe hun carrière vorm heeft gekregen na het afstuderen, afgesloten door een de mogelijkheid om te netwerken.

Na afloop vond de diploma uitreiking plaats in de Theaterzaal van het Erasmus Paviljoen. De ceremonie werd verreikt met een muzikaal optreden van een mezzosopraan die verschillende opera’s uitvoerde, waarin een link met economie en rechten gemaakt kon worden.
De Midterm Meeting werd afgesloten met een diner in het Excelsior Stadion. De officiële afsluiting van de Meeting volgde op zaterdag 17 februari in een korte bijeenkomst van het EMLE bestuur.

Het Erasmus Trustfonds heeft de EMLE Midterm Meeting mede mogelijk gemaakt door een sponsoring van €7.500,-

Foto: De afgestudeerden samen met de aanwezige EMLE bestuursleden
Fotograaf: John Brussel