nieuws 10 januari 2018

Bezoek Jong Erasmus Trustfonds aan het Concertgebouworkest

Op zaterdag 9 december hebben wij genoten van een bijzonder speciale avond in Het Concertgebouw te Amsterdam met een concert van het Koninklijk Concertgebouworkest (RCO). Met een mooi verdeeld gezelschap van 30 Jong Trustfonds leden en genodigden, hebben wij genoten van een cultureel verrijkend en mooi programma.

Voor velen was het een avond van weerzien met vrienden en vriendinnen uit de studententijd. Sommige leden hadden elkaar al jaren niet gezien. Met alle ambitieuze banen en volle agenda’s was het dan ook vooral een avond om te onthaasten. Gelukkig is het RCO hier uitermate geschikt voor met fantastische ruimten en een enorme gastvrijheid. In de Julianafoyer konden wij kennis maken met de drie musici, Christian van Eggelen (viool), Martina Forni (altviool), Jeroen Woudstra (altviool), die vanuit een volledig andere hoek een mooie inzage gaven in hun leven en dit konden verbinden met het jonge werkvolk.

Na deze bijzondere kennismaking was het tijd om ons te begeven naar de grote zaal, waar de Vlaamse tv-presentator Thomas Vanderveken een leuke “TOMTalk” gaf over “Identiteit” en zo het concert o.l.v. dirigent Stéphane Denève inluidde. Een mooie symphonie waar wij eigenlijk iedereen louter positief over hebben gehoord tijdens de speciale invite-only netwerkborrel de ‘RCO Lounge’ in de Spiegelzaal.

Al met al een zeer geslaagde avond welke vooral in het teken stond van het verbinden met elkaar en met muziek.

Wij danken het Koninklijk Concertgebouworkest voor haar gastvrijheid, in het bijzonder Charlie en Patty, en raden een ieder van harte aan om eens een bezoek te brengen aan het RCO. Zie hier de concertagenda.

Dank aan alle aanwezigen.

Met vriendelijke groet,
Namens het Jong Erasmus Trustfonds

Fleur Osté en Niels Boerkamp